perjantaina, heinäkuuta 06, 2007

 

Ruotsi voi käännyttää Irakin pakolaisia takaisin Bagdadiin

stt

Tukholma. Ruotsi voi jatkossa käännyttää Keski- ja Etelä-Irakista saapuneita pakolaisia takaisin kotimaahansa, kertoo sanomalehti Dagens Nyheter.

Ruotsin maahanmuuttovirasto päätti torstaina, että turvapaikanhakijan on pysyvän oleskeluluvan saadakseen kyettävä osoittamaan, että häntä henkilökohtaisesti on uhkailtu tai vainottu.

Päätös voi merkitä irakilaisten joukkokäännytyksiä, sillä monien maasta saapuneiden pakolaisten lupa-asiat ovat vielä ratkaisematta.

Pelkästään kuluvan vuoden aikana Ruotsiin on saapunut yli 9 000 irakilaista pakoon kotimaansa levottomuuksia.

Viraston ennakkopäätös koskee 51-vuotiasta bagdadilaismiestä, joka ei kyennyt todistamaan, että nimenomaan häneen kohdistuisi erityistä uhkaa, jos hänet palautettaisiin Bagdadiin.

Ruotsi on voinut jo alkuvuodesta asti käännyttää takaisin turvapaikanhakijoita Pohjois-Irakin kurdialueilta. Kurdihallinto on tosin kieltäytynyt ottamasta heitä vastaan vedoten resurssipulaan.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty tuomitsee Ruotsin ratkaisun. Viraston pääjohtajan Dan Eliassonin mukaan he kuitenkin vain noudattavat lakia ja maahanmuuttotuomioistuimen linjauksia.

Comments:
Rajat ovat vain mentaalisia, miksi niitä siis ylläpidetään, kun ulkomaalaiset joutuvat kokemaan noin kauheita asioita vain sen takia, että meillä on RAJAT?!? RAJAT AUKI JA HETI!!!
 
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
 
Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?