lauantaina, helmikuuta 24, 2007

 

Turvapaikka-dokumentti

Sunnuntaina 25.2. TV1 klo 21.15 tulee DocPoint-festivaaleilla ensi-iltansa saanut dokumentti, joka kertoo Suomen turvapaikkapolitiikasta kolmen yksittäistapauksen avulla. Kannattaa katso!

Lisää dokumentista DocPoint:n sivuilta:
http://www.docpoint.info/katalogi/index.php?tyyppi=elokuva&elokuva=441&kieli=suomi&katalogi=1&vuosi=2004

t. Suvi

Comments:
Dokkari oli musta tosi vaikuttava. Siitä kävi hyvin selväksi, kuinka paljon b-lupien myöntäminen tuottaa epävarmuutta ja pelkoa sen saaneiden elämään. Samoin nähtiin, mitä Dublin-järjestelmä käytännössä monesti tarkoittaa...

Tänään on muuten ollut eri tiedotusvälineissä uutinen pommi-iskusta Afganistanissa:

"Afganistanissa jopa 18 ihmistä on saattanut kuolla ja useita loukkaantunut räjähdyksessä Yhdysvaltain sotilastukikohdan vieressä."
http://www.yle.fi/uutiset/vasen/id54395.html

Kyseisen tukikohdan pitäisi olla yksi tarkimmin vartioiduista paikoista koko Afganistanissa, joten voi miettiä kuinkahan turvallista maassa on...
 
Yle oli näköjään tehnyt uutisen myös ihmiskaupasta Suomessa:

"Osa Suomen ihmiskaupan uhreista orjatyössä"
http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id54388.html

"Joutsenoon tulleista uhreista osa on joutunut työskentelemään Suomessa kohtuuttomin työehdoin.

- He ovat olleet uhrin asemassa siinä mielessä, että ei ole täytetty Suomen työlainsäädännön vaatimuksia palkkauksen eikä työaikojen suhteen eikä kaikkien muitten etuisuuksien. He ovat ns. orjatyössä, Joutsenon vastaanottokeskuksen johtaja Maiju Kouki sanoo."

Tämä pisti vähän miettimään sitä, että onko ihmiskauppa, uhrius ja rikollisuus parhaita käsitteitä, kun puhutaan siirtolaisten tilanteesta työssä. Meidän ensi lukupiirissä vieraileva Venla Roth on muistaakseni esittänyt jotakin sen suuntaista, että olisi parempi keskustella ylipäätään siirtolaisten taloudellisista ja sosiaalisista oikeuksista. Orjatyöstä on vaikea paeta tai omiin työolosuhteisiin on nimittäin vaikea vaikuttaa, jos pelkää karkotusta tai työpaikan menettämisen seurauksena oleskeluluvan menettämistä. Sama pätee tietysti myös seksityöhön pakotettuihin.
 
Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?