tiistaina, helmikuuta 13, 2007

 

Ruotsi puhuu

BBC:n nettisivuilta juttu Ruotsin EU- ja maahanmuuttoministerien muille jäsenmaille suunnatusta kehotuksesta ottaa vastaan irakilaisia turvapaikanhakijoita.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6355127.stm


Juttu Svenska Dagbladetista täällä

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_14607589.asp



Huomattavaa myös mainittu 15.2. järjestettävä EU-maiden oikeus- ja maahanmuutoministerien kokous!

T. Sini jolla vihdoin tunnukset

Comments:
Tarkennus vielä, 15.2. Brysseliin lähtevät Suomesta Rajamäki ja Luhtanen, alla ote sisäministeriön tiedotteesta, josta käy ilmi tapaamisessa käsiteltävistä asioista:

"Suomen puheenjohtajuuskauden Eurooppa-neuvoston loppupäätelmissä hyväksyttiin uusi ajattelutapa, jossa suhtaudutaan aikaisempaa kokonaisvaltaisemmin maahanmuutto-, rajavalvonta- ja turvapaikkakysymyksiin. Sisäministerit keskustelevat erityisesti laittoman maahanmuuton torjunnasta ja sekä määräaikaisen maahanmuuton käytöstä muuttoliikkeiden hallinnassa ja kehityspolitiikan välineenä.

Ministerit käsittelevät rajavartiolaitosten nopeiden toiminnan asiantuntijatiimien toimintaperiaatteita ja rahoitusta. Erityisesti ministerien on tarkoitus kartoittaa, miten velvoittavaksi jäsenmaiden osallistuminen yhteisiin rajaoperaatioihin sovitaan. Suomen kaudella annetussa ehdotuksessa osallistuminen Euroopan Rajaturvallisuusviraston Frontexin koordinoimiin, rajavartioiden nopean toiminnan tiimeihin perustui vapaaehtoisuuteen. Puheenjohtajamaa Saksa on muuttanut esitystä siten, että osallistuminen olisi käytännössä pakollista. Suomi on korostanut, että ulkorajojen rajavalvonta perustuu ensi sijassa kansalliseeen vastuuseen ja kansallisten viranomaisten toimivaltaan. Suomi haluaa tämän periaatteen pohjalta tutkia perusteellisesti muutetun ehdotuksen vaikutukset Suomen lainsäädännön ja valtiosäännön kannalta."

koko juttu täällä
http://www.valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/fi.jsp?oid=182360
 
"Ministerit käsittelevät rajavartiolaitosten nopeiden toiminnan asiantuntijatiimien toimintaperiaatteita ja rahoitusta."

Tämä juttu kertoo aika hyvin, millä periaatteella EU:n rajavartiointi toimii Atlantilla tällä hetkellä:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/6347459.stm

Siirtolaisten laiva hajosi matkalla Kanarialle, ja jäi kahdeksaksi päiväksi odottelemaan Atlantilla, kun eri maat kiistelivät siitä kenen tulee ottaa laiva vastaan, ennen kuin Mauritania suostui ottamaan laivan satamaansa...
 
Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?